SEO – Search Engine Optimization

SEO – Search Engine Optimization 2020-10-01T07:52:28-04:00

Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine-optimalisatie, gaat over de kunst van “hogerop komen in Google”. Daarbij hebben we het over de gratis zoekresultaten. Dat ze gratis zijn, betekent vaak wel dat er veel tijd in gaat zitten: je kunt er niet een muntje in gooien en er van uitgaan dat het dan werkt.

Sommige mensen hebben SEO in de vingers. Ze schrijven geweldige teksten.

En dan gebeurt er… soms helemaal niets.

Tekst is zo’n 4% van je SEO. Dat is nog best veel, als je bedenkt dat er honderden factoren zijn. Maar er zijn nog een heleboel andere belangrijke factoren:

  • Kan Google of Bing die tekst wel lezen?
  • Ziet de zoekmachine ook in andere aanwijzingen waar jouw website over gaat?
  • Vinden andere websites ook dat jij over dat onderwerp gaat?
  • Is jouw website snel genoeg, veilig genoeg en slim genoeg?
SEO

We kijken naar alle bekende factoren, met behulp van Google’s eigen software, maar ook van MOZ (het wereldwijde platform voor SEO). Daarnaast heeft onze partner CutTheWeb een aantal mensen zitten die veel van SEO weten. Ze opereren onder leiding van SEO-goeroe Bart Hoogervorst.

Wat we voor je kunnen doen is een (gratis) SEO analyse maken. Daarin vertellen we je in grote lijnen

  • wat er beter kan (of moet)
  • wat dat je ongeveer gaat opleveren (moeten we wel even in je data kijken)
  • hoeveel het kost dat door te voeren

SEO is geen wondermiddel. Zoekmachines als Google en Bing gaan heel voorzichtig om met het indexeren en herindexeren van de ‘gratis’ posities. Dat doen ze bewust: ze willen echt per zoekterm en per persoon (iedereen ziet andere resultaten) de beste resultaten laten zien. Ze meten gedrag van grote groepen (soortgelijke) mensen en passen dan de resultaten aan. Dat kost tijd. Soms heel veel tijd.

Daarom zeggen wij altijd: verwacht resultaat na een week of 6 tot 8, maar verwacht het eindresultaat pas na drie jaar. In die drie jaar blijf je bezig. Niet gratis, helaas. Maar wel: ontzettend leuk en vrijwel altijd de moeite waard.

Ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen doen? Kom een keer koffie drinken!

kom op de koffie!