Verhaal

Verhaal 2020-10-01T07:57:02-04:00

Missie

We helpen het Caribische gebied & Suriname om te profiteren van de eindeloze mogelijkheden van online marketing.

Visie

‘Online’ is niet meer weg te denken. Door online aanwezigheid en usability optimaal te houden, kunnen bedrijven zichzelf op de kaart zetten. Nederland loopt daarin behoorlijk voorop. CutTheWeb loopt op haar beurt weer voorop in Nederland als het gaat om ‘kwalitatief marktleiderschap’. Die specialistische kennis van CTW gaat FTC weer gebruiken op de eilanden en in Suriname, om kwalitatief hoogwaardige en resultaatgerichte online marketing beschikbaar te maken.

Het bijzondere verhaal van FromTheseClouds

FromTheseClouds is opgericht door Peter Reijmer (PRGV) en Derk Pas (CutTheWeb). Peter, geboren en opgegroeid in Nederland maar al jaren een bekend gezicht op Curaçao, is een echte reclameman. Zijn bedrijf PRGV 100% Creatie is een van de grootste en meest spraakmakende bureau’s op Curaçao. Peter kent de markt en de mensen. Zo zit er altijd lokaal denken in zijn creatie. Peter kan concepten maken. Uit die concepten komen dan: (offline) campagnes, huisstijlen, websites, banners, animaties, films etc. Peter wordt geroemd om zijn integriteit. Maar hij is ook creatief, een goede werkgever, slim, zakelijk, een fantastische vader, een golfer, een fietser en een heerlijk mens om een avondje bier mee te drinken. Of groene rum natuurlijk.

De vader van Derk Pas is geboren en opgegroeid op Curaçao. Na zijn ‘deportatie’ naar Nederland (zoals hij het zelf soms noemde) is de liefde voor het eiland nooit weggegaan. Derk heeft Curaçao leren kennen aan de hand van zijn vader. Later heeft hij er 4 jaar gewoond (2000 – 2004). Hij werkte voor Stradius Strategic Brand Builders (daarvoor Catch!). Zijn oudste zoon Sem is op Curaçao geboren. Derk is vrijwel elk jaar op het eiland en volgt het nieuws over Curaçao nauwlettend.

In 2008 is Derk een online marketingbureau begonnen dat CutTheWeb heet. CutTheWeb is een bureau dat bestaat uit een groep specialisten: allemaal mensen met een heel specifiek vakgebied. Derk bestuurt CutTheWeb geheel online. ieder kent zijn targets, krijgt zijn ruimte en ze komen slechts enkele keren per week met zijn allen samen in een prachtig kantoor in Haarlem. Verder is hij een echte familyman, een strenge honkbalcoach, beheerst hij de Green Egg barbecue als geen ander en bezit een bovengemiddelde kennis over bier, rum en wijn.

En toen…

Peter en Derk hebben elkaar in 2000 leren kennen en zijn vrienden geworden. Peter begon met PRGV in 2002 en werd ‘onderaannemer’ bij het reclamebureau waar Derk werkzaam was. Zo hebben de mannen ook twee jaar intensief samengewerkt. Het maakte de vriendschap nog hechter .

Sinds een aantal jaar belt Peter Derk als hij online-vragen heeft. Vragen en projecten die in intensiteit, kennis en grootte toenemen. In oktober 2016, tijdens een Skype-gesprek tussen de mannen, zei Peter: “moeten we niet een CutTheWeb Caribbean oprichten? Jullie werken altijd al op afstand en online, en ik ken het eiland goed!”. Derk kocht een ticket en was in november 2016 op het eiland. En inmiddels draait FromTheseClouds lekker. En met die vriendschap gaat het ook nog steeds prima!

Ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen doen? Kom een keer koffie drinken!

kom op de koffie!