Werkwijze

Werkwijze 2020-10-01T07:54:29-04:00

Doelen stellen

We beginnen altijd met het opstellen van doelen. Die maken we zo concreet mogelijk. Bijvoorbeeld 20% meer omzet halen, of 50% meer aanvragen via de website tegen […] kosten. Die rekensom maken wij voor je, maar wel in overleg. Samen met jou gaan we nadenken over waar je website echt voor dient, wie je doelgroepen zijn en waar de mogelijkheden liggen.

Workflow

Deze gestelde doelen maken we meetbaar. Meetbaarheid is een must voor ons: zonder meetbaarheid zijn we een geblinddoekte chauffeur. Als dat staat, gaan we elke maand rapporteren.

Overzicht en details

Eens per kwartaal nemen we jou als klant helemaal onder de loep. Een flinke groep van specialisten kijkt naar:

  • wat we het afgelopen kwartaal hebben gedaan;
  • of dat volgens afspraak is;
  • of dat het verwachte resultaat heeft opgeleverd;
  • wat we nóg beter kunnen doen.

Die eerste 3 punten zijn we zo doorheen. Daarna gaan alle breinen bij elkaar heel intensief kijken naar hun eigen specialisme en maken we een lijst:

  • verbeterpunten voor het komende kwartaal;
  • wat verder moet worden uitgezocht;
  • waar kansen liggen;
  • waar we beter mee kunnen stoppen.

Op die manier voorkomen we dat één iemand zich blindstaart op een project, en gebruiken we altijd de gezamenlijke brainpower van het team.

Bouw campagnes

Maandelijkse optimalisatie en rapportage

We bouwen alles voor je of regelen dat. Campagnes, banners waar nodig, linkjes, indelingen, advertenties…
Tussendoor koppelen we regelmatig even kort terug. Zijn we op het goede spoor? Kan je even meedenken? Hoe noemen we dit in jou wereld?
Meestal hebben we de boel in een maand of twee helemaal draaiend. Sneller kan vaak ook.

Sla je het plat, dan is ons werk het best te omschrijven als “data verzamelen, analyseren en aanpassingen doen”. Dit doen we dan ook ELKE maand. Er is altijd wel een nieuwe top van de ijsberg die weer zorgt voor een paar % verbetering.
Niet alleen dat: we rapporteren ook wat we doen, wat de resultaten zijn en wat we van plan zijn. ELKE maand.

Resultaten

Afspraken

Zo vergroten we de winstgevendheid structureel, kan niet een persoon zich blindstaren op een project en gebruiken we de gezamenlijke brainpower van het hele team. De resultaten van de campagnes bespreken we altijd met jou. We sturen je ook elke maand een rapportage. Zo weet je altijd precies wat er gebeurt en waar we mee bezig zijn.

We zorgen ervoor dat we onze afspraken nakomen en dat het voor jou altijd duidelijk is waar we staan. Aan de hand van de maandelijkse rapportages maken we zo nodig nieuwe afspraken, altijd in overleg.

Inzicht in jouw doelgroep

Wat vinden jouw klanten leuk? Houden ze van sport? Hoe vaak bezoeken ze je site voordat ze contact opnemen? Doen ze dat mobiel, en zo ja, met wat voor smartphone? Wij kunnen het voor je uitzoeken. Door tools als Google Analytics slim in te richten, vergaren we bakken met kennis voor je.

Analytics en statistieken

Toepassing van kennis

Met de juiste gereedschappen kunnen wij erachter komen wat je bezoekers, klanten en leden drijft. We gebruiken bijvoorbeeld Google Analytics, Facebook Statistics, MOZ en OBI4Wan. Met de (vaak verrassende) kennis over je eigen klant, kan jij gerichte keuzes gaan maken in de producten en diensten die je aanbiedt. En dat is nog maar het begin!

De meeste ondernemers snappen de basis van Analytics vrij snel. Daar kun je mee gaan spelen en langzaam leren wat werkt. Maar wat wij met de data doen, gaat veel verder dan dat.

Ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen doen? Kom een keer koffie drinken!

kom op de koffie!